houten speelgoed kopen

De voordelen van houten speelgoed

Houten speelgoed is er in allerlei verschillende soorten en maten. Door houten speelgoed te kopen voor je kind zal hij of zij lang plezier hebben van het speelgoed. Er zijn erg veel ouders die enkel houten speelgoed voor hun kinderen aanschaffen. Dit komt omdat er een hoop voordelen verbonden zijn aan het aanschaffen van houten speelgoed. Wanneer je op zoek bent naar speelgoed is het van belang om rekening te houden met duurzaamheid en creativiteit van het kind. Wanneer jouw kind speelt met speelgoed van hout, speelt jouw kind met duurzaam en creatief speelgoed. 

houten speelgoed kopen

Veilig en goed voor het milieu

Om te beginnen is houten speelgoed veilig voor kinderen. Dit komt omdat het een natuurlijk product is. In houten speelgoederen zitten geen giftige stoffen die gevaarlijk zijn voor een kind. Ook bestaat houten speelgoed in de meeste gevallen uit grotere objecten. Hierdoor zal je kind het hout niet in kunnen slikken. Daarnaast heeft het houtenspeelgoed een beter CO2 footprint dan speelgoed van kunststof. Dit betekent dat het hout beter is voor het milieu. 

Houten speelgoed is duurzaam

Hout kent een stevige structuur. Dit betekent dat het duurzaam is, daardoor kunnen kinderen lang plezier ervaren van houten speelgoed. Zeker ten opzichte van plastic is hout erg stevig en dus een goede keuze. Houten speelgoed is vaak ook gemaakt van rubberbomen. Deze bomen worden eerst vijftien jaar gebruikt voor de afname van rubber. Pas als de boom geen rubber meer geeft, wordt de boom gebruikt voor het maken van speelgoed.

Het stimuleert de creativiteit van je kind

Plastic speelgoed is vaak voorzien van allerlei extra opties zoals geluiden of lichten. Dit zorgt ervoor dat kinderen tijdens het spelen met het speelgoed zelf niets meer hoeven te bedenken. Dit is bij houten speelgoed niet het geval. Als een kind een houten politieauto heeft zal hij of zij zelf een sirene na moeten doen.