dolomieten italie

Een bijzonder vakantie naar de Dolomieten Italië

Sinds een aantal jaar kiezen steeds meer mensen ervoor om te genieten van de natuur. Dit komt doordat het in ons eigen Nederland, steeds drukker en voller wordt. Daarnaast gaat het leven steeds sneller en hebben erg veel mensen behoefte aan rust. Hierdoor kiezen steeds meer mensen voor een vakantie naar een mooie rustige omgeving, zoals de Dolomieten Italië. Het voordeel van deze omgeving is dat je er zowel in de zomer als in de winter naartoe kunt gaan. Bovendien is het gebied redelijk makkelijk te bereiken. Tenminste, als je geen skilatten en skistokken meenement. 

dolomieten italie

Een wintersportvakantie naar de Dolomieten in Italië

De kans is groot dat je ooit al eens op wintersport geweest bent. In dit geval weet je dus ook dat het prettig als wanneer het skigebied bestaat uit één geheel. Vind jij dit ook prettig en ben je van plan om binnenkort een skivakantie te boeken? Kijk dan eens naar de Dolomieten in Italië. Hier bevindt zich een skigebied met maar liefst 1200 kilometer aan pistes. Bovendien kun je het gehele gebied bekijken door middel van één skipas. Hierdoor kiezen erg veel mensen ervoor om dit gebied in Italië te bezoeken.

dolomieten italie

Genieten van de natuur

Naast dat je ervoor kunt kiezen om te genieten van een wintersport, zou je er natuurlijk ook nog voor kunnen kiezen om in de zomer naar dit gebied te gaan. In de zomer kun je allerlei verschillende soorten wandelingen maken. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om fietstochten door de bergen te maken. Kortom, er is dus ook in de zomermaanden genoeg te aanschouwen in de Dolomieten Italië.