Gemakkelijk nailart aanbrengen op je nagels doe je zo

Misschien heb je het wel eens voorbij zien komen: nailart. Het betekent letterlijk kunst voor op je nagels. Het is hartstikke hip. Heel veel mensen dragen tegenwoordig nailart op hun nagels. Het geeft een outfit namelijk net wat bijzonders en unieks. Uniek is het omdat het niet slechts een kleurtje is, maar daadwerkelijk een kunstwerk op je nagels. Mensen zullen dan ook verbaasd zijn om de kunst op je nagels. Nu denk je misschien, dit klinkt ingewikkeld, moet ik hiervoor naar een nagelstudio? Maar niets is minder waar. Nailart kan je ook heel goed zelf thuis doen. Het hoeft daarom helemaal niet duur te zijn. Wil jij ook graag nailart aanbrengen op je nagels? Lees dan vooral verder.

De eerste belangrijke tip is de basis serieus nemen. Veel mensen beginnen meteen met de kunst op hun nagels aanbrengen. Ze vergeten hierbij dat dit helemaal niet het mooiste resultaat geeft. Je krijgt het mooiste resultaat als je begint met een base coat. Dit is een doorzichtige kleur nagellak. Het zorgt er ten eerste voor dat de daadwerkelijke nagellak beter hecht en zo mooier is en langer blijft zitten. Ten tweede beschermt het de nagels, het zorgt namelijk er namelijk voor dat de nagellak niet in de nagel trekt. Je voorkomt hiermee verkleuring en beschadiging. Wat ook belangrijk is voor de basis is de topcoat. Als de nailart klaar is stoppen veel mensen, maar dat is zonde. Door aan het einde nog een topcoat aan te brengen, wordt het resultaat mooier. Het voorkomt namelijk dat er stukjes van de nagellak afbreken en het geeft het resultaat een mooie glans. Een topcoat en basecoat klinken duur, maar gelukkig is er vaak een nagellak set beschikbaar, waardoor de kosten meevallen. 

Als de basis eenmaal goed is kan je beginnen met de nailart aanbrengen. Hiervoor kan je kiezen voor een standaard nagellak kleur, maar je kan ook kiezen voor gel nagellak. Gelnagels zijn nagels die verstevigd zijn met gel. Je hebt dus minder snel last van afbladderende nagellak, die je bij moet werken. Je hebt dus minder omkijken naar je nagels. Voor deze gelnagels zijn een gel nagel set te koop. U hoeft ze dus niet per se bij een dure salon aan te brengen, het kan gewoon thuis. Echter gelnagels hebben ook nadelen. Doordat de nagels dikker zijn kan het soms lastig zijn om kleine voorwerpen te pakken. Een normale nagellak is dus ook altijd nog een optie. 

Ook kan je met nagellak figuren aanbrengen op je nagels, zodat het echte nailart wordt. Om dit vergemakkelijken is het handig om gebruik te maken van een applicator. Dit is bijvoorbeeld en kwastje. Hiermee kan je heel precies figuurtjes maken. Dit gaat vaak veel beter dan het kwastje wat geleverd is bij de nagellak. Ook kan je hiervoor gebruik maken van sjablonen. Dit zijn plakkertjes die je op de nagels aanbrengt. Je brengt vervolgens de nagellak aan. Je haalt vervolgens de plakkertjes eraf en op de plek van de plakkertjes zit geen nagellak. Nog een andere optie is het gebruiken van stickers. Dit misschien nog wel de makkelijkste keuze. Deze stickers zijn overal te koop en het enige je wat je hoeft te doen is ze op je nagels plakken. Vervolgens breng je nog een topcoat aan en de stickers zitten vast!