Zo maak je jezelf en je motor klaar voor een lange rit

Ben jij van plan om binnenkort een lange rit te maken op de motor? Een goed idee, maar er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden voordat je een lange rit kan maken. In dit artikel worden de belangrijkste tips behandeld, waardoor jij deze lente en zomer geniet van lange riten op jouw motor.

Ga steeds iets verder

Ben je nog niet zo ervaren in het rijden van lange afstanden op de motor? Probeer dan een steeds langere rit te maken en niet in één keer een grote tocht te maken. Zo wen je aan het rijden van langere afstanden en leer je jezelf en je motor beter kennen tijdens een langere tocht. Zo voel je wat comfortabel is voor jou en wat niet.

Check je zadel

Voor lange ritten is het fijn om een geschikt motorzadel te hebben dat niet oncomfortabel wordt als het aantal afgelegde kilometers hoger wordt. Twijfel je of jouw zadel geschikt is om lange tijd op te zitten? Vraag een expert om advies bij jouw motorgarage.

Goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is de helft. Bepaal daarom van tevoren zo goed mogelijk je route om verwarring en tijdverspilling te voorkomen. Als je je route bepaalt is dit een mooi moment om ook meteen benzinestations te lokaliseren en plekken waar je pauze wil houden. Zo deel je je trip goed op en voorkom je dat je vaak genoeg stopt en ook nog eens van de omgeving geniet.

Controleer je bescherming

Voordat je een lange rit maakt op je motor, is het belangrijk om je bescherming goed langs te lopen. Controleer je motor en je motorkleding op de juiste pasvorm en op eventuele beschadigingen. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je motorkleding en helm lekker genoeg zitten om lange tijd te dragen. Zit je materiaal niet meer comfortabel? Overweeg dan om nieuw materiaal aan te schaffen, zo ben je goed beschermd en ga je comfortabel op weg.