Bescherm je gehoor met oordoppen

Daarom laat je oordoppen op maat maken

Er zijn veel situaties waarin oordoppen op maat gewenst kunnen zijn. Denk aan een werkomgeving waar veel lawaai wordt geproduceerd of wanneer je regelmatig een concert of festival bezoekt. Oordoppen kunnen voorkomen dat je gehoorbeschadiging oploopt. En daar wil je absoluut voor zorgen. Want gehoorbeschadiging is onomkeerbaar.

Voorkom gehoorbeschadiging

Het kan vaak voorkomen dat je in een lawaaierige omgeving verblijft. En blijf je hier voor langere tijd? Dan kan dit al snel voor gehoorbeschadiging zorgen. Vaak is het zo dat er bij fabrieken veel geluid wordt geproduceerd. De mensen die daar werken zijn bij een bepaald aantal decibels verplicht om gehoorbescherming te dragen. Doe dit dan ook, want je wilt echt voorkomen dat je gehoor beschadigd wordt. Een beschadigd gehoor zorgt er allereerst voor dat je minder kunt horen. En daar kun je vooral op de langere termijn last van krijgen. Tevens kun je last krijgen van tinnitus en oorsuizen. Dit zijn piepen en suizen in je oor die alleen jij waarneemt. En die er dus eigenlijk helemaal niet zijn. Deze geluiden gaan dag en nacht door. En je kunt er ook niet zomaar vanaf komen.

Gehoor beschermer

Het voorkomen van gehoorbeschadiging is dus niet iets wat je licht op moet vatten. En het laten maken van gehoorbeschadiging op maat is de eerste stap in het voorkomen hiervan. Zoek dus een goede winkel uit om de bescherming te laten maken. Je wilt immers ook niet besparen op gehoorbescherming. Want is geen goede bescherming? Dan kan het er alsnog voor zorgen dat je beschadiging oploopt. Maak dus vooral een afspraak met je aanbieder. En vraag even na naar wat voor bescherming ze werken. Je wilt een merk waar je veel goede verhalen over kunt lezen. Wanneer je eenmaal gehoorbescherming hebt laten maken, kun je het meestal niet meer retourneren.