ketobox

De voordelen van een voedingsplan

Het is leuker om eten te eten in plaats van te maken. Een groot voordeel van een voedingsplan is dat je niet meer hoeft na te denken wat je elke dag gaat! Je maaltijden staan altijd in een voedingsschema. Soms kun je bij het zelf samenstellen van zo’n plan zelf welke groenten je in je eten doet, of dat je boter op een broodje smeert. In principe hoef je je geen zorgen te maken over wat je gaat eten die dag. Een goed voedingsschema kenmerkt zich door een slimme opbouw die rekening houdt met de fysieke doelen en individuele behoeften die je hebt. Zaken als het totale aantal calorieën dat per dag wordt geconsumeerd en de afbraak van voedingsstoffen zoals eiwitten, koolhydraten en vet zijn onmisbaar voor een goed voedingsplan.

Soorten diëten

keto dieet

Dit is goed nieuws, maar ook slecht nieuws: tegenwoordig heb je veel verschillende diëten die er beschikbaar zijn. Hoe weet je welk dieet bij je past? Het hangt af van je doelen, je huidige levensstijl en het voedingsschema wat je persoonlijk wilt kiezen. 

Hieronder staan acht diëten waaruit je kunt kiezen:

  1. Eiwit dieet: Veel eiwitten in elke maaltijden.
  2. Koolhydraatarm dieet: Beperk de inname van koolhydraten niet meer dan 26% van je totale dieet.
  3. Koolhydraatrijk dieet: In plaats van koolhydraten, bevat dit dieet weinig vet.
  4. Keto dieet: Vetrijke voedsel wordt vooral geprezen. De koolhydraten moeten komen van groenten en fruit. Een voedingsplan hiervan kan veel online gevonden worden.

Een voedingsschema samenstellen

Het is belangrijk dat je voedingsschema aan enkele basisregels voldoet. Wees voorzichtig, met slechts één dieet is afvallen niet gemakkelijk. Als je je eigen voedingsschema maakt, dan is het belangrijker om rekening te houden met je persoonlijke voorkeuren en levensomstandigheden. Je kunt ook geen voedsel uitsluiten of dingen eten die niet goed voor je zijn. Het zal op den duur alleen maar tegen je werken. Wil je een voedingsschema maken voor duurzaam afvallen? 

Hieronder staat alles op een rijtje wat je moet weten:

  • Calorie deficit
  • Genoeg eiwitten
  • Genoeg variatie in je voedingsplan
  • Is het haalbaar?