Met deze tops en tips maak je het mooiste kerststukje

Het einde van het jaar nadert alweer en dat betekent dat we weer langzamerhand volledig in de kerstsfeer komen. Voordat je het weet is het namelijk alweer zo ver. Het kerstfeest is voor velen een van de mooiste tijden van het jaar. Het feest staat namelijk volledig in het teken van familie, vriendschap en gezelligheid. Uiteraard gaat dit vaak gepaard met een lekker hapje eten inclusief een drankje en leuke gezamenlijke activiteiten. Maar voordat het zo ver is, wil je waarschijnlijk eerst je woning volledig in kerstsferen brengen. Ga dan ook aan de slag met onze tips en Maak een modern kerststuk.  

Stap 1: doe inspiratie op voor je kerststuk

Voordat je naar de winkel rent om allerlei spullen in te slaan voor je kerststuk, moet je natuurlijk eerst goed nadenken over wat je wilt terugzien in je kerststuk. Het is dan ook slim om wat inspiratie op te doen. Een snelle zoekopdracht op Google en YouTube geeft je direct al boordevol inspiratie. Zoek op verschillende stijlen, kleuren en materialen! Daarnaast vind je ook op Pinterest ontzettend veel inspiratie voor kerststukjes. We raden je dan ook zeker aan om via deze website/app inspiratie op te doen.

Stap 2: De juiste materialen en benodigdheden

Nu je boordevol inspiratie op hebt gedaan is het tijd om na te denken over welke materialen je gaat gebruiken. Kies je bijvoorbeeld voor echt groen of ga je voor kunstgroen? Denk ook na over waar jij je kerststukje in gaat doen. Het is immers leuk om je kerststukje tentoon te stellen in een mooie rieten mand of in een leuke zilveren/gouden schaal. Dit maakt je kerststukje helemaal af. Als je je materialen op een rijtje hebt dien je ook na te denken over de benodigdheden. Een oase is vaak ideaal om je decoraties in te steken voor je kerststuk. Denk ook aan een schaar of lijm. 

Stap 3: Het voorbereiden van het kerststuk

We hebben nog een aantal Tops en tips voor de voorbereiding van je kerststukje. Indien je een oase gebruikt, dien je deze eerst op maat te snijden zodat de oase in je basis voor het kerststuk past. Het op maat snijden van de oase doe je met een scherp mes. Vervolgens dien je de oase nat te maken. Dit doe je door de oase even in een emmer te plaatsen met water zodat deze zich helemaal vol kan zuigen. Ook is het slim om alvast al je groen op maat te snijden en alles klaar te leggen voor de versiering. 

Stap 4: het versieren van je kerststukje

Met al je opgedane inspiratie is het nu tijd voor het leukste gedeelte: het versieren van je kerststuk. Het is handig om te beginnen met het plaatsen van je groen in de oase. Maak bijvoorbeeld een mooie basis laag van dennentakken. Ook dennenappels, houtsnippers en ander groen kun je het beste eerst een plekje geven. Vervolgens kun je aan de slag met het plaatsen van onder andere je kerstballen, verlichting of je eigen gemaakte versiering. Zorg ervoor dat je zo min mogelijk kale plekken hebt en dat de versiering een mooi geheel vormt. Maar het belangrijkste is dat je je creativiteit te loop laat gaan!