Een gezellige eethoek binnen of buiten creëren?

Een gezellige eethoek kan er echt voor zorgen dat je je thuis voelt in je huis. Eten is uiteraard een van de dingen die de familie echt bij elkaar brengt. Voor vele is dit een van de weinige tijden op de dag dat je eindelijk met z’n alle bij elkaar zit. Er zijn natuurlijk een eindeloos aantal opties aan dingen die je kunt kiezen om te doen, maar er zijn wel gewoon een paar basis behoeftes die iedere eethoek nodig heeft, of die nou binnen of buiten is. Als je zelf niet weet waar je moet beginnen, lees dan gauw verder voor een paar gouden tips.

Ergens om te eten

Van primair belang is natuurlijk een goede eettafel. Eettafels komen in vele vormen en maten, maar afhankelijk van hoeveel mensen je verwacht te voeden iedere avond kan je inschatten wat het beste bij jou past. Zolang het past, kunnen er bij grotere tafels natuurlijk meer mensen omheen. Eettafels zijn vaak rechthoekig, maar zijn soms ook circulair. Zeker als je er van houdt om iedereen even makkelijk aan te kunnen kijken is een ronde tafel een goede optie. Dat was immers het idee van Koning Arthur wat er achter zat. Als de dimensies van de kamer dat niet toestaat, dan is een rechthoekige tafel natuurlijk ook geen probleem.

Ook ergens om lekker te zitten

Bij een goede eethoek heb je natuurlijk ook een goede plek om te zitten nodig. Sommige mensen zijn tevreden met de standaard houten stoelen, maar als je iets zoekt voor meer relaxedheid kijk dan naar een fauteuil of een bank met bekleding, die zijn er dan natuurlijk voor maximaal comfort. Wat wel heel belangrijk is als je een bekleed iets gebruikt voor een eethoek die buiten staat, is dat je er wel goed op moet letten dat de locatie buiten goed overdekt is, anders dan ga je problemen krijgen met vieze bekleding, en dat wil natuurlijk niemand. 

Zorg voor genoeg licht

Een van de belangrijkste dingen die je moet hebben is een goede bron van licht. Dit kan elektronisch zijn, maar zeker als je buiten zit kan je ook overwegen om dit met vuur te doen. Als je binnen zit, dan wil je het wel gewoon houden bij kaarsen als je vuur overweegt, maar buiten heb je een stuk meer opties. Je kan fakkels ophangen, of een gewoon zoals vroeger op de camping een kampvuur. Een vuurkorf is ook een leuke optie, en dan heb je ook gelijk een makkelijke manier om van je tuinafval af te komen. Gewoon het tuinafval erin met een paar aanmaakblokjes en wat droog hout, en je hebt licht en warmte voor een aantal uur.

Met eigen gereedschap aan de gang

Je hebt altijd de optie om ook gewoon zelf even de mouwen op te stropen en zelf te gaan knutselen. Het zal je verbazen hoe ver je kan komen met een paar planken en spijkers. Een tip als je er bijvoorbeeld aan denkt om een bar te installeren is om gewoon twee tafels ergens te regelen, en daar vervolgens een plaat voor te spijkeren. Met een beetje handigheid heb je dan met een half uurtje werk een functionele bar.