Espadrilles, voor comfort en elegantie

Trendsetter van boerenafkomst

Espadrilles werden al in de 14de eeuw gedragen door Spaanse en Franse boeren uit de Pyreneeën, niet als vrijetijds- of feestschoen maar wel als werkschoen. De boeren maakten dit schoeisel helemaal zelf. Ze maakten de zool van gevlochten touw of gras en ze bevestigden hieraan een stoffen bovenstuk waarmee de schoen via touwtjes om de enkels werd vastgebonden. Inmiddels is dit al lang geen boerenschoeisel meer en horen ze ondertussen thuis in de schoenendressing van elke fashionista of fashionisto.

Comfortabele instappers

Het zijn comfortabele instappers die u zonder sokken kan dragen zonder gevaar voor wondjes of blaren. De eerste commerciële versie werd gemaakt met een zool van jute en een bovenstuk van katoen of canvas. Ondertussen zijn er naast deze traditionele exemplaren ook versies met rubberen zool op de markt voor nog meer loopcomfort.

Voor elke gelegenheid

U kan ze dragen op het strand of gewoon in de tuin als alternatief voor slippers of sandalen. Ze zijn gesloten en dus veiliger maar tegelijk toch heel luchtig en licht. Ook bij een casual outfit kan u deze schoenen perfect dragen. Ze zijn bovendien gemakkelijk en snel aan en uit te doen wat ze ideaal maakt om te dragen tijdens een dagje shoppen. Ook met een chiquere outfit kunnen ze best worden gecombineerd. Kies bij een geraffineerde avondoutfit voor exemplaren met een platformzool of sleehak voor de perfect elegante look. Eentje met lederen bovenstuk kan hierbij zowel voor haar als voor hem concurreren met elke andere geklede schoen. Ondertussen worden ze dan ook ontworpen en op de markt gebracht door verschillende grote modehuizen.

Als modieuze huisschoen

Dankzij het draagcomfort kunnen ze ook dienen als gemakkelijk zittende huisschoen. Indien u gasten over de vloer krijgt, hoeft u ook helemaal niet van schoenen te wisselen. Uw gasten zullen een espadrilles namelijk niet associëren met een pantoffel, integendeel. Ook thuis blijft u dus trendy en good-looking met dit schoeisel aan uw voeten.