Gemillimeterd haar: Populair en praktisch

Je ziet het steeds vaker, mannen die niet meer naar de kapper gaan maar in plaats daarvan hun haar zelf onder handen nemen. Het is dan ook erg eenvoudig om je haar zelf te millimeteren; dit is niet alleen praktisch maar ook erg populair. Ook op tv is het gemillimeterde kapsel vaak terug te zien: zoals bijvoorbeeld bij Temptation island. Hier lopen de deelnemers zoals Niels Meerveld ook vaak met een gemillimeterd kapsel om zo helemaal aan de verwachtingen van Rosanna te voldoen. En het gekke is, het ziet er ook nog gewoon erg netjes uit!

Niet meer langs de kapper

Omdat een millimeter kapsel erg makkelijk is om zelf bij te houden is het niet meer nodig om langs de kapper te gaan. Dit bespaard neit alleen veel tijd maar ook nog eens veel geld. Mannen moeten namelijk erg vaak langs de kappen om de korte kapsel kort en in model te houden. Voor sommige kapsels is het gewoon nodig om 1 of 2 keer per maand langs de kapper te gaan om even de boel bij te werken. Maar net als alles wordt ook de kapper steeds een stukje duurder en 25 euro per knipbeurt tikt dan toch wel een beetje aan aan het einde van de maand. 

Zelf je haar bijhouden

Met een gemillimeterd kapsel kan je erg gemakkelijk zelf je haar bijhouden. Een tondeuse set kun je voor niet veel geld online binnenhalen en kan je jouw haar op de gewilde lengte afscheren. Bij een tondeuse set zitten altijd meerdere opzetstukken, meestal van 1 tot en met 8. Om het haar te millimeteren raden wij jou aan opzetstuk 1 of 2 te gebruiken. Mocht je nou nog niet helemaal zeker zijn hoe kort je jouw haar wil scheren? begin dan wat hoger, dan kan je eventueel later nog een extra stuk eraf halen met een lagere stand. 

Nog een paar tips voor het scheren

Je kan natuurlijk niet zomaar je scheerapparaat over je hoofd rassen. Zorg er allereerst voor dat jouw scheerapparaat en jouw hoofdhuid droog is als je gaat scheren. Zo zorg je er voor dat jouw apparaat langer meegaat en minder snel gaat roesten. Tijdens het millimeteren moet je er altijd voor zorgen dat je scheert tegen de haargroeirichting in, zo zorg jij ervoor dat jouw haar er netjes uitziet en er geen plukken blijven zitten. OOk raden we aan jouw kleren uit te doen en een handdoek om je schouders te leggen, zo blijven je haren niet heel de dag in je nek kriebelen.  

Je kan het natuurlijk nog makkelijker maken

Om het nog een stukje makkelijker te maken kan je natuurlijk ook altijd je haar millimeteren met een vriend samen. Dan kan je het scheerapparaat bij elkaar gebruiken en ook proberen te variëren met het scheren. Zo kan je bijvoorbeeld makkelijker je haar boven op je hoofd net iets langer laten voor een hele andere look. Mocht jij of je vriend nog lang haar hebben dan raden wij je wel aan de lange lokken eerst af te knippen met een schaar. Ga dus voor een gemillimeterd kapsel, het is namelijk erg makkelijk en stijlvol!