Hoe hoog moet mijn bureau zijn

Wanneer je jouw werkplek gaat inrichten, thuis of op kantoor, moet je rekening houden met de hoogte van je bureau. Wanneer je gaat voor een bureau met een vast tafelblad dan is deze meestal rond de 75 centimeter hoog. Maar deze hoogte past het best bij mensen met een lichaamslengte tussen de 1,80 meter en de 1,85 meter. Veel mensen zijn of langer of korter dan deze lengtes en voor hen is de hoogte van 75 centimeter dus niet optimaal. Zo is een bureau voor mensen van 1,55 meter namelijk het best wanneer deze 62 centimeter hoog is. Dit is een aardig groot verschil met de standaardmaat van 75 centimeter, dus daarom is het verstandig om goed rekening te houden met de hoogte van jouw bureaublad.

De grootte

Niet alleen de hoogte van een bureau is belangrijk, maar ook de grootte ervan. Zo is het werkblad van een standaard kantoor bureau minimaal 120 centimeter breed en 80 centimeter diep. Met dit formaat heb je precies genoeg plek om jouw monitor op een goede afstand van je gezicht te plaatsen. Ook heb je met dit formaat nog redelijk wat ruimte voor andere spullen die op jouw bureau kunnen liggen. Ook kan je kiezen voor een in hoogte verstelbaar bureau.

Wat kun je nog meer verstellen

Met een in hoogte verstelbaar bureau, kan je precies de juiste hoogte voor jou kiezen en heb je ook nog eens de optie om te gaan staan tijdens het werken. Wanneer je staand wil werken is het belangrijk om een bureau te kopen welke verstelbaar is tot in ieder geval 125 centimeter. Helemaal wanneer je zelf wat langer bent is het handig om daar op te letten. Met een sta zit bureau kan je makkelijk en snel wisselen tussen staand werken en zittend werken. Ook deze bureaus moeten een minimum grootte hebben van 120 bij 80 centimeter voor de meest optimale werkplek.