Horizontale en verticale hydraulische handrem

Steeds vaker maken coureurs gebruikt van een verticale hydraulische handrem, om het remsysteem sneller te kunnen gebruiken. Daarbij voelt het natuurlijker om de rem naar u toe te trekken, dan om deze omhoog te bewegen. Niet alleen het feit dat een hydraulische handrem verticaal bediend kan worden, is een reden dat dit type rem steeds vaker gebruikt wordt. Denk bijvoorbeeld ook aan het feit dat deze rem veel minder snel slijt dan een traditioneel model. Een traditioneel model is gekoppeld aan een remkabel, die bij een intensief gebruik versneld kan slijten. In het ergste geval knapt deze remkabel af, met alle gevolgen van dien.

Ook voor driftauto’s biedt het gebruik van een hydraulische handrem voordelen. Zo is het bij een hydraulische handrem mogelijk om tijdens het remmen te doseren. Dit maakt dat de auto niet in een keer stil komt te staan, maar schokkerige rembewegingen kan maken. Iets wat juist tijdens het driften erg fijn is!

Online een hydraulische handrem bestellen

Voor het bestellen van een losse hydraulische handrem kunt u in een van de vele webwinkels met losse onderdelen terecht. Kijk bijvoorbeeld eens naar The Autosport Company. Deze webwinkel biedt een breed scala aan onderdelen voor rallyauto’s aan, waarvan de hydraulische handremmen een voorbeeld zijn. Deze modellen worden zowel met een verticale-, als horizontale rembeweging aangeboden. Zo kiest u altijd voor een rem die het beste bij uw persoonlijke voorkeuren aansluit. Door de hydraulische handrem online te bestellen en door een autodealer te laten plaatsen, bespaart u veel op de kosten hiervan.