Snowboarden in Nederland kan ook!

Je hoeft helemaal niet ver te reizen om te oefenen met je snowboard. In Nederland kan dat op een aantal plekken indoor. Je bent niet afhankelijk van het weer, dus het kan ook midden in de zomer. Dit is ideaal als jij je snowboard kunsten wilt oefenen voordat je in de winter naar de bergen vertrekt. Deze indoor pistes zijn heel goed in het simuleren van een echte piste, en is er voor verschillende niveaus. Voor beginners is het huis aan te raden om hier het een keer uit te proberen voordat je echt op wintersportvakantie gaat. Je kan hier de basics leren van het snowboarden zodat je een goede basis hebt.

Tips om te beginnen met snowboarden

Voordat je echt meters kan gaan maken op je snowboards is het belangrijk om erachter te komen met welke voet jij het fijn vind om voor te staan op het board. Als je eenmaal daar achter bent gekomen dan ben je klaar om echt de technieken te gaan leren. Het is aan te raden om les te nemen, want zonder les kan het best gevaarlijk zijn, als je niet weet waarmee je bezig bent. Sommige mensen valen heel naar omdat ze niet weten hoe ze in moeilijke situaties zich moeten herstellen, een aantal lessen kan dat voorkomen. Je kan lessen in een indoorhal in Nederland of op de pistes in de bergen, om de techniek goed te leren. Ook de juiste maat snowboard schoenen en bindingen helpt om onnodige valpartijen te voorkomen.

Verschillende soorten pistes

Er zijn heel wat soorten pistes, voor ieder niveau is er wel iets. De groene piste is voor de beginners, dit is een lage heuvel met een makkelijk afdaling. Dit is de perfecte piste om te leren hoe je moet remmen en bochten maken, ook is het leuk voor de kleintjes. Daarna heb je de blauwe piste dit is voor mensen met wat meer ervaring en een leuke manier om te oefenen. Daarna heb je nog de rode en de zwarte piste. De rode piste is een uitdaging voor de meeste mensen maar goed te doen als je veel ervaring hebt. En dan heb je de zwarte piste die echt voor de experts bedoeld zijn.