Tiny house

Soorten woonvormen, bijvoorbeeld Tiny House

Er zijn veel verschillende mogelijkheden voor wonen. Wonen is permanent op een vaste plek leven. Deze plek kan erg verschillend zijn en er zijn verschillende soorten en opties. De mogelijkheid die het beste bij je past, heeft te maken met je behoeften en je doelen. Iemand die zorg nodig heeft, kan bijvoorbeeld het beste in een aanleunwoning gaan wonen, waar diegene hulp krijgt waar nodig. Een Tiny House is ook een voorbeeld, maar wat is dat eigenlijk?

Tiny house

Tiny House

Een Tiny House is een Amerikaans begrip en de definitie is voor veel mensen verschillend. Het gaat vooral om het principe en de filosofie. Het gaat over genoegen nemen met een leven creëren dat draait om dat wat werkelijk belangrijk is. Hoeveel ruimte heb je eigenlijk nodig om prettig te kunnen leven en wat is overbodig? Een Tiny House is een middel om het leven dat je wenst te behalen. Het is een nieuwe woonvorm met kleine vrijstaande woningen van maximaal 50 vierkante meter vloeroppervlak met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Ze staan op een fundering of op wielen. 

Kangoeroewoning

Een kangoeroewoning is een ander voorbeeld van een woonvorm. Een kangoeroewoning is een combinatie van twee woningen. Afhankelijk van je mogelijkheden kun je een al bestaande woning splitsen, een nieuwe kangoeroewoning realiseren of een kangoeroewoning kopen of huren. De woonruimtes hebben elk een aparte voordeur en hebben een interne afsluitbare verbindingsdeur. Bij een kangoeroewoning heb je allemaal hetzelfde adres en is er sprake van een gezamenlijke huishouding. Dit kan gevolgen hebben voor bijvoorbeeld uitkeringen, toeslagen en indicaties voor zorg en ondersteuning. Ook woningsplitsing is mogelijk, maar dit proces heeft veel meer voeten in de aarde dan kangoeroewoningen.