Uw huid

Natuurlijke cosmetica zijn cosmetica waarin alle ingrediënten uit het milieu afkomstig zijn. Zij zijn biologisch afbreekbaar en kunnen geen chemische additieven bevatten. Hun actieve bestanddelen zijn afkomstig van grondstoffen zoals plantaardige boters, natuurlijke kleurstoffen en essentiële oliën.

In tegenstelling tot geïndustrialiseerde producten bevorderen zij de duurzaamheid en houden zij geen gezondheidsrisico’s in. Tot de ingrediënten die in natuurlijke cosmetica verboden zijn, behoren siliconen, aardolie derivaten, synthetische parfums, op dieren geteste stoffen en vele andere.

In dit artikel presenteren wij enkele voordelen van het gebruik van natuurlijke gezichtsmaskers voor uw huid en voor de natuur. Bekijk ze!

Ze maken u huid gezonder

De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam en is van groot belang voor de bescherming van ons organisme. Het is in staat om de producten die we aanbrengen snel te absorberen, zodat het onze gezondheid beïnvloedt. Het absorptiemechanisme van de huid wordt bijvoorbeeld gebruikt in anticonceptie- en nicotinepleisters, waaruit blijkt dat de huid in staat is actieve bestanddelen te assimileren.

Natuurlijke gezichtsmaskers zijn rijk aan natuurlijke extracten die de huid meer hydrateren en verzachten. Elk product heeft voordelen, afhankelijk van zijn samenstelling, maar ze bevatten allemaal fytonutriënten die goed zijn voor huid, haar en gezondheid. Zo vertragen de antioxidanten de huidveroudering, bestrijdt vitamine C rimpels, vermindert kokosolie zonnevlekken, en vele andere.

Zij hebben een bijzondere werking in ons lichaam, omdat zij uit de natuur afkomstig zijn en daarom therapeutische eigenschappen hebben. Hun aroma’s zijn natuurlijk en brengen een gevoel van welzijn en contact met de omgeving.

Zij veroorzaken geen allergieën en irritaties

De geïndustrialiseerde cosmetica bevatten synthetische stoffen met bijwerkingen. Ze kunnen de cellen en ons lichaam beschadigen, waardoor de huid vaak rood wordt en puistjes en jeuk veroorzaakt. Dit is te wijten aan kunstmatige geurstoffen, chemische conserveringsmiddelen en andere schadelijke bestanddelen voor het lichaam.

De natuurlijke gezichtsmaskers geven geen bijwerkingen of allergieën. Bovendien is het onwaarschijnlijk dat zij huidirritaties veroorzaken, omdat hun bestanddelen lijken op wat wij in voeding aantreffen of op wat reeds in ons lichaam aanwezig is. Dat wil zeggen dat zij, in tegenstelling tot geïndustrialiseerde chemicaliën, geen lichaamsvreemde stoffen bevatten. Daarom worden ze niet door het lichaam afgestoten en hebben ze een milder effect.

Ze zijn duurzaam

Wanneer u bijvoorbeeld een bad neemt, gaat een gewone shampoo via het riool terug naar de natuur en vervuilt zo rivieren. De meeste geïndustrialiseerde shampoos bevatten petrolatum, dat niet op natuurlijke wijze oplost en een verstoring van het milieu kan veroorzaken.

De natuurlijke cosmetica brengt voordelen voor het lichaam en ook voor de natuur. Ze zijn biologisch afbreekbaar, wat betekent dat de afbraak ervan een natuurlijk proces is. Zij verontreinigen de natuur dus niet, maar keren er alleen maar naar terug en worden geabsorbeerd.