3 stappen bij het ontwerpen van een website

Er zijn veel verschillende redenen waarom het nodig is om een eigen website te hebben. Dit kan hobbymatig zijn. Veel mensen vinden het bijvoorbeeld leuk om een eigen blog te hebben. Maar het kan natuurlijk ook beroepsmatig zijn. Waar je het ook voor nodig hebt, het kan erg lastig zijn om eigen website te maken. Op het oog lijkt het namelijk erg technisch en dat kan je afschrikken. Daarom worden er in dit artikel drie tips gegeven om het ontwerpen van een eigen website te vergemakkelijken en de barrière zo te verlagen. 

De eerste stap is het zoeken van een betrouwbaar bedrijf waar je de website kan maken. Er zijn verschillende bedrijven, die professionals een website laten maken. Je hoeft dan zelf niks te doen en je kan rustig het ontwerp afwachten. Dit is echter wel duur. U kan er ook voor kiezen om de website bij één van deze bedrijven zelf te ontwerpen. Dit scheelt vaak veel geld omdat je het ontwerp zelf doet. Ook kan je er voor kiezen om de websitenaam zelf geheel zelf te bedenken en zo een eigen domeinnaam te hebben. Ook dit kost vaak meer geld. Je kan er ook voor kiezen om je websitenaam deels door het bedrijf waar je het ontwerpt te laten bedenken. Dit is vaak geheel gratis.

Als je dan een goed bedrijf hebt gevonden ben je aangekomen bij tip twee. Dit is het ontwerpen van het webdesign. Dit is dan ook meteen de belangrijkste stap. Hoe beter je ontwerp, hoe meer bezoekers de website zal trekken. Ten eerste is het belangrijk dat de website duidelijk is. Er moet en geen overbodige details aanwezig zijn of kleuren die de aandacht te veel afleiden. Ook is het belangrijk dat de website gebruiksvriendelijk is. Als mensen de website niet snappen, zullen ze erg snel afhaken. Als laatste is het belangrijk dat de website een consistente stijl heeft. Dit maakt de website meer strak en geeft het zo een meer professionele uitstraling. Op het platform, waar je de website ontwerpt, zijn vaak veel templates aanwezig. Deze kan je benutten voor een optimaal resultaat. Er zit namelijk al een hoop werk in de templates en dat is iets wat jij dus niet meer hoeft te doen.

De laatste tip gaat over de inhoud van je website. Het helpt om een paar vragen te beantwoorden op de website. Ten eerste wat doen jullie? Dus wat is het doel van deze website en wat kan de bezoeker op jullie website krijgen. Als mensen dit snel genoeg begrijpen, haken mensen af. Het is dus belangrijk dat dit ten eerste erg opvalt. Daarnaast is het belangrijk om in te gaan op de vraag wie de mensen achter het bedrijf zijn. Dit geeft de website een persoonlijke uitstraling en dit zorgt ervoor dat mensen sneller geneigd zijn om het te vertrouwen. U hoeft natuurlijk niet allemaal persoonlijke informatie te geven, maar een kleine impressie is vaak al genoeg. Als laatste is het belangrijk om te vermelden hoe de bezoeker winst uit de website kan halen. Zijn dit bijvoorbeeld de hippe kleding of de leuke weetjes? Dit is goed om te vermelden op de site.