Waar moet je rekening mee houden bij het kopen van een villa in Spanje?

Je wilt graag naar Spanje verhuizen of je wilt hier woningen verhuren en daarom besluit je een villa in Spanje te kopen. Maar waar moet je nu precies rekening mee houden bij de aankoop en hoe vind je eigenlijk een te koop villa Spanje? Wij leggen je hier meer over uit in dit artikel.

Wel of geen aanbieder?

Als je een villa in Spanje koopt kun je dit doen met hulp van een aanbieder, maar je kunt dit natuurlijk ook helemaal zelf doen. Wat is nu de beste optie? Indien je ervoor kiest om helemaal zelf op zoek te gaan naar een villa en de villa ook helemaal zelf te kopen, ben je vaak voordeliger uit. Echter zul je wel alles zelf moeten doen: het zoeken naar de villa, het inplannen van bezichtigingen, het uitbrengen van een bod en het regelen van een notaris.

Voor de meeste mensen is het daarom beter om te kiezen voor een aanbieder. De aanbieder helpt je bij het zoeken naar villa’s die aan jouw wensen voldoen en staat je in het gehele aankoopproces bij. Ook regelt de aanbieder een advocaat en een notaris voor je.

NIE nummer aanvragen

Iedereen die in Spanje een villa of een ander soort woning koop heeft een NIE nummer (een Spaans fiscaal nummer) nodig. Ook als je hier niet heen gaat verhuizen, moet je dit nummer dus aanvragen. Dit kun je zelf doen via de Spaanse ambassade of een notariskantoor. Heb je ervoor gekozen om de hulp van een aanbieder in te schakelen? Dan zal de aanbieder of de advocaat die door de aanbieder is ingehuurd vaak een NIE nummer voor je aanvragen.